top of page

Marcel Bos
Procesoptimalisatie en veranderdeskundige op basis van neurowetenschap
Auteur: "Hersenwetten als bouwstenen bij opvoeding" en "Why of Everything" 

Marcel Bos Portret onbewerkt  Afdrukkwal
Wat wil jij uit je leven halen?

Ik ben van huis uit gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen door mensen en organisaties te helpen beter te presteren. Gedurende ruim 30 jaar kom ik het fenomeen tegen dat  mensen "JA" zeggen maar "NEE" doen. Dit was de aanleiding om in contact te komen met neurowetenschappers, endocrinologen en epi-geneticaspecialisten om uit te zoeken hoe dat komt en vooral ook wat je kunt doen om te zorgen dat mensen wél JA doen. Dat was een hele mooie, intensieve en bijzondere reis.

 

Deze reis leidde na ruim 5 jaar onderzoek en 2 jaar schrijven tot de bestseller "Why of Everything", sook verkrijgbaar in het Nederlands.  In dit boek leggen wij op verhelderende wijze uit hoe het brein werkt met praktische tips over hoe je deze kennis in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Op basis hiervan mentor en coach ik veel mensen, geef lezingen en voordrachten, verzorg ik master classes op specifieke breinthema’s  en hou ik speciale ‘rond de tafel sessies’.

 

Wat zo frappant is, is dat je vanaf je geboorte leert wat je moet doen, maar dat je niets leert over de werkelijke werking van je brein. Als je niet weet hoe de werking van je brein in elkaar steekt, kan je brein jouw brein niet op de juiste wijze aansturen. Met alle gevolgen van dien.

 

Een van de gevolgen is dat er intern tegenstrijdigheden ontstaat tussen je onderbewustzijn en je intelligentie. Deze tegenstrijdigheden zorgen er namelijk voor dat jouw brein automatisch in een ‘sabotage’ stand staat. Dit gebeurt meestal zonder dat je dat intelligent in de gaten hebt. De genoemde sabotage stand voelt als disbalans. Disbalans betekent dat je onderbewustzijn (je gevoel) en je bewustzijn (je intelligentie) niet goed samenwerken of sterker nog, allebei in een andere richting gaan. De gevolgen hiervan kun je op verschillende manieren merken. Een laag energie gehalte, je hebt weinig puf en bent te vaak liever lui dan moe. Je bent vaker ziek dan andere mensen en misschien heb je last van migraine, hyperventilatie of paniekaanvallen. Je voelt je vaak niet gelukkig en je vindt dat anderen een mooier leven hebben. Je voelt (te)vaak irritatie en boosheid.

 

Ik ga in mijn lezing een tipje van deze sluier oplichten en je inwijden in een aantal geheimen van het brein die meteen toepasbaar zijn.

Website   www.braincollege.nl 

E-mail      info@braincollege.nl

braincollege-logo-mockup-allen tekst.jpg
  • LinkedIn
bottom of page