top of page

di 09 apr

|

Dordrecht

Hormonen & ons brein; In gesprek met Marcel Bos "Brein deskundige"

Hormonen zijn heel gevaarlijk’ Bijna iedereen laat zich leiden door gevoel. Dat is biologisch zo bepaald. Dat geldt voor vrouwen èn voor mannen, voor slimme en voor minder slimme mensen. “Mijn gevoel laat mij nooit in de steek” wordt er gezegd. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Hormonen & ons brein; In gesprek met Marcel Bos "Brein deskundige"
Hormonen & ons brein; In gesprek met Marcel Bos "Brein deskundige"

Tijd en locatie

09 apr 2024, 15:00 – 19:30

Dordrecht, Nieuwstraat 62, 3311 XR Dordrecht, Nederland

Gasten

Over het evenement

Wat is gevoel en wat is het verschil met hormonen? Hoe kun je ervoor zorgen dat gevoel voor je werkt i.p.v. dat het je steeds op het verkeerde been zet?

De relatie tussen hormonen en gevoel is heel duidelijk. Hormonen zorgen voor gevoel. De bewering dat je je gevoel kunt uitzetten is niet waar. Wanneer je onvoldoende begrijpt wat hormonen en dus je gevoel doet bij bijvoorbeeld de beslissingen die jij neemt loop je een gevaarlijk groot risico. Hormonen worden door je onderbewustzijn aangemaakt op basis van je referentie kader. Dat is een soort instructieboekje wat voor 80% geschreven wordt in de periode dat je breintje nog niet volgroeit is. Nadat de hormonen zijn aangemaakt wordt het aan je intelligentie overgelaten om een uitleg te verzinnen. Je hebt dus 2x de kans om er behoorlijk naast te zitten zonder dat je er erg in hebt.

Gedragsdeskundige, politici maar ook criminelen maken gebruik van de kennis van hoe hormonen werken. Zij gebruiken het alleen op een stiekeme wijze. Ze doen dat om je gedrag te sturen. Je kunt dat alleen voorkomen als je weet hoe hormonen werken. Wil jij wel kunnen vertrouwen op je gevoel? Of ben je misschien nieuwsgierig naar de technieken die gebruikt worden om gedrag te beïnvloeden?

Tickets

  • Hormonen & ons brein 9 april

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page